ISHA 2013

HOROBEK FČELE V 2. ISHA LIGI

HOROBEK FČELE že od leta 2009 igramo v avstrijski ISHA ligi. Prva štiri leta smo igrali v 3. deželni ligi, imenovani Landesliga Burgenland. Ker smo se s svojo igro izkazali kot učinkovita in kvalitetna ekipa (dokaz tega je osvojitev medalj iz vseh let igranja), smo se v letu 2013 odločili, da zaigramo v 2. avstrijski ISHA ligi.

Ekipo HOROBEK FČEL so v letu 2013 sestavljali: Balažic Matej, Benko Grega, Branšperger Simon, Brest Štefan, Činč Jernej (namestnik kapetana), Činč Roman (kapetan), Ferenčak David, Ferenčak Gregor, Marič Leon, Matko David, Matko Niko, Novotnik Matic, Ošlaj David, Smolar Tadej, Ščavničar Blaž in vratarja  Bednar Aljaž in Zorković Zoran.

Tekme so se odvijale na različnih igralnih površinah: v Stegersbachu in v Beltincih na plastiki in na Dunaju na asfaltnih igriščih. Posebej ponosni smo prav na dejstvo, da se je 2. avstrijska liga za nekaj časa preselila v Prekmurje, natančneje na multifunkcijsko igrišče pri OŠ Beltinci. Skupno so se v Beltincih odigrale štiri tekme, HOROBEK FČELE so odigrale tri od teh in v napetih obračunih zabeležile zmago, poraz in remi. Po rednem delu lige so HOROBEK FČELE za točko zaostale za četrtim mestom, ki je še vodilo v razigravanje in tako za las ostale praznih rok.

David Matko je bil po rednem delu lige najboljši strelec druge avstrijske lige! Z izjemno igro in največ doseženimi goli je dokazal, da sodi v sam vrh najboljših igralcev lige.

Jernej Činč je bil, kot organizator igre HOROBEK FČEL, prisoten povsod po igrišču, tako v obrambi kot napadu in zasedel četrto mesto med strelci te lige.

Pohvala za pogum, borbenost in velik napredek gre vratarju Aljažu Bednarju, ki je s trdim delom dokazal, da se s pravim pristopom k športu, da v pičlem letu napredovati iz začetnika v konkurenčnega vratarja 2. državne lige.

Pohvala gre tudi vsem ostalim igralcem in navijačem, ki so prav tako zaslužni za dobre predstave pomurske ekipe.

Za odigrano sezono v drugi avstrijski ligi tako ugotavljamo, da je bila kar uspešna, saj smo si uspeli med izenačenimi ekipami pridobiti status spoštovanja vrednega nasprotnika. Posebej pomembno pa je spoznanje, da je ključ do uspeha skrit v čim bolj organizirani hitri kolektivni igri, ki so jo demonstrirale najboljše ekipe v prvi avstrijski ligi.

HOROBEK FČELE